Federalizacija FBiH

Pojašnjenje pitanja

Izvještaj o napretku Bosne i Hercegovine za 2016. godinu, koji je usvojila Evropska komisija, sadrži značajan broj usvojenih amandmana hrvatskih poslanika u Evropskom parlamentu, kojima se, između ostalog, traži i poštivanje načela federalizma. Iza ove inicijative se krije zahtjev za stvaranje trećeg entiteta po etno-nacionalnom principu.

 

Stav SDP BiH

SDP BiH smatra da je potrebna decentralizacija i regionalizacija, ali nipošto i ni po koju cijenu etnička federalizacija. Zalažemo se za BiH gdje etnička prava ne mogu biti iznad prava svakog građanina da bude slobodan i jednak u cijeloj državi. Federalizam koji uzima isključivo etnički kriterij kao osnov za teritorijalni i administrativni ustroj, samo je lijep naziv za politički šovinizam koji može preći i prelazi u otvoreni fašizam.

 

Datum zadnje izmjene: 19.09.2017.

 

Socijaldemokratski stav!

A B D E F H I K M N O P R S T
  • Posts not found
U V Z

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.