Nikšić

Federacija je bolje mjesto za život nego prije tri godine

On je istaknuo da su prije tri godine kada su došli na vlast zatekli nered, bezvlašće, nepravdu, recesiju, dugove, svakodnevne štrajkove, namjensku industriju na izdisaju, ali da se nije bježalo od problema.

SlikaGovoreći na Programskoj konvenciji Socijaldemokratske partije BiH danas u Sarajevu,  premijer  Federacije BiH  i generalni sekretar SDP-a BiH Nermin Nikšić istakao je da je SDPBiH stranka sa jasnom idejom  i tradicijom.

On je istaknuo da su prije tri godine kada su došli na vlast  zatekli  nered, bezvlašće, nepravdu, recesiju, dugove, svakodnevne štrajkove, namjensku industriju na izdisaju, ali da se nije bježalo od problema.

– Nismo bježali od problema. Nema problema koji nije prošao kroz naše ruke. Bilo je grešaka , nesnalaženja i  od te činjenice ne možemo okretati glavu. Moramo prepoznati svoje greške. Napravili smo ogroman posao i Federacija je bolje mjesto danas nego je bila prije tri godine – rekao je Nikšić.

On se ovom prilikom osvrnuo i na nužnost usvajanja seta antikorupcijskih zakona.

– Spremni smo platiti cijenu društvenih reformi, ali u korist građana, ali nećemo platiti ceh drugih stranaka i ne možemo nositi to breme. Poručujemo svima, kaznit ćemo kriminal. Slijedi borba protiv kriminala i korupcije. Zakoni koje ćemo sljedeće sedmice uputiti ponovo u parlamentarnu proceduru, pokazat će ko je protiv kriminala, a ko ga štiti – kazao je Nikšić.

Nikšić je poručio da je vrijeme  da se ljudi počnu mjeriti prema djelima, a ne prema riječima.

Danas je na Konvenciji promovirana brošura koja je napravljena za delegate Konvencije, a koja govori o prvim koracima ka boljoj Bosni i Hercegovini.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.