Irfan Čengić

Federacija BiH je od danas u finansijskoj blokadi

Generalni sekretar SDP-a BiH i zastupnik ove stranke u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Irfan Čengić naveo je da je Federacija BiH je od danas u finansijskoj blokadi.

“Upozoravali smo na sjednicama Parlamenta da može doći do ovoga. Upozoravali smo Vladu da procedurama krši Zakon o budžetima FBiH. Pozivali smo da se na vrijeme usvoji Odluka o privremenom finansiranju (u Oktobru se mogla usvojiti u Domu naroda)… Međutim naše dobronamjerne argumente nisu htjeli da saslušaju jer su imali snagu ruku, a danas će takva politika ‘Jedno do podne, drugo poslije podne i lako ćemo sutra’ dovesti do toga da je Federacija u totalnoj finansijskoj blokadi u kojoj će ostati do kada to bude želio HDZ”, kazao je Čengić.

Kako je naveo, finansijska blokada podrazumijeva obustave svih plaćanja iz Budžeta FBiH, i obustave svih plaćanja iz Budžeta Grada Mostara. Također, navodi, upitna je i zakonitost isplata iz vanbudžetskih fondova kojima nisu usvojeni finansijski planovi za 2019. godinu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.