Fabrika duhana je i većinski vlasnik Vakufske banke i UPI-a

FDS prodali fantomskoj firmi sa dva uposlenika

Vlada Federacije BiH, predvođena koalicijom SDA-SBB i HDZ-om danas je izvršila neviđenu pljačku državne imovine kroz prodaju državnih dionica Fabrike duhana Sarajevo. Državni kapital kupila je CID Adriatic Investments GmbH, firma registrovana u Beču, sa dva zaposlena radnika koja čak nema ni internet stranicu!

U saopštenju koje je javnosti uputila ova „renomirana kompanija“ jasno se navodi kako će nakon što se upišu u registru vrijednosnih papira kao vlasnici, do danas državnih dionica, krenuti u njihovu preprodaju kompaniji British American Tobaco. Dakle, jasno je kako su čelnici Vlade FBiH svjesno i u dogovoru sa njima poznatim osobama omogućili nezakonito bogaćenje onome ko stoji iza ove fantomske firme iz Beča.

Također, u istom saopštenju jasno se navodi kako će se kompaniji British American Tobaco pokušati preprodati samo proizvodni dio Fabrike duhana Sarajevo, dok će preostali udjeli ove firme u vlasništvu drugih kompanija i banaka, ostati u posjedu firme sa dva zaposlena.

Podsjećamo SDA-SBB i HDZ da je FDS većinski vlasnik „Vakufske banke“ d.d. Sarajevo, koja sama vrijedi više od novca koji je plaćen za državne dionice ili pak firme UPI koja u centru Sarajeva posjeduje neboder,  koji je također vrjedniji od iznosa za koji je Novalić prodao državni udio u FDS.
Pozivamo nadležna tužilaštva u BiH da odmah i bez odlaganja reagiraju na ovu bezočnu pljačku i spriječe ovaj kriminalni plan koji pred očima javnosti provode moćnici sakriveni iza čelnika vladajućih stranaka.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.