FBiH otvorena za mađarske investicije i jačanje privredne saradnje

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić sastao se jučer u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu s ambasadorom Mađarske u Bosni i Hercegovini Krisztianom Posom.

Nikšić je zahvalio ambasadoru Posi za podršku koju predstavnici Mađarske pružaju Bosni i Hercegovini na njenom putu u Evropsku uniju, a posebno u sadašnjem vremenu kada BiH očekuje odluku o otvaranju pregovora za pristupanje Evropskoj uniji.

Amabasador Posa je istakao da je veoma bitno da Bosna i Hercegovina sada dobije pozitivan signal te poručio da će Mađarska i ubuduće pružati podršku Bosni i Hercegovini. Posebno je naglasio da je za njih važno da BiH, kao i region, naprave pravi korak ka Evropskoj uniji.

Bila je ovo prilika i za razgovor o predstojećem predsjedavanju Mađarske Evropskom unijom.

Tokom sastanka je razgovarano i o posjeti delegacije uspješnih kompanija iz Federacije Bosne i Hercegovine Mađarskoj, koju bi predvodio federalni premijer u drugoj polovini ove godine.

Premijer Nikšić je istakao da je upoznat s privrednom snagom i velikim investicionim potencijalom Mađarske te poručio gostu da je Federacija BiH otvorena za mađarske investicije i jačanje privredne saradnje, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.