Farmaceutsko-politička mafija se enormno obogatila u oba entiteta

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović na Facebook profilu u svom stilu osvrnuo se na novi skandal u manjem bh. entitetu Republici Srpskoj, a koji se tiče zdravstva.

Uperio je prstom u neke projekte koji bi, kako je naveo, pokazali da kriminal u zdravstvu RS traje već decenijama.

– Neka Tužilaštvo samo pogleda papire u projektima: Rekonstrukcija KBC-a(Vamed), Korea 2, Hemodijaliza- Fresenius i doći će do istih imena kao i kod korona kriminala, ali i mnogih jačih imena. Neka Tužilaštvo samo baci pogled na tendere oko inzulina sve ove godine i opet ćemo doći do istih imena i firmi! Farmaceutsko-politička mafija se enromno obogatila u oba entiteta, pitanje je samo imaju li tužilaštva kredibilitet da sve pokrenu ili su sastavni dio mafije. Ovo su samo neki projekti od mnogih, sve se zna, postoje i papiri i dokazi, sve je javna tajna, samo je pitanje imamo li pravosudni sistem ili je dio režima – napisao je Mijatović na društvenim mrežama.