Ivan Boban

Fadil Novalić širi populizam oko reformskih zakona, a ništa po tom pitanju nije radio kao premijer

Fadil Novalić je tek sad u proceduru uputio fiskalne zakone koji predviđaju rasterećenje privrede i povećanje plata radnicima.

Bivši premijer FBiH Fadil Novalić, a sada zastupnik SDA u federalnom Parlamentu uputio je u proceduru tri prijedloga zakona. Jedan od njih odnosi se na povećanje plata roditeljima njegovateljima sa 596 na 1.261 KM. Drugi je Zakon o doprinosima koji predviđa smanjenje obaveza na platu radnika sa 41,5 posto na 28 posto poreza na bruto platu, a treći je Zakon o porezu na dohodak.

Ivan Boban, poslanik SDP-a u Predstavničkom domu PFBiH, osvrćući se na Novalićeve prijedloge, kaže kako je vrlo lagodno govoriti iz opozicionih klupa populistički, a ništa ne uraditi dok je bio premijer iako su on i njegova vlada imali mehanizme da ono što sad predlažu provedu.

– Ovo mi liči na podmetanje klipova u kola aktuelnog premijera posebnog zbog činjenice da aktuelna vlast priprema konačnu fiskalnu procjenu vezanu za efekte na proračun i fondove kad su u pitanju zakoni o doprinosima, dohotku i o minimalnoj plati, rekao je Boban.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.