Blagojević

Facebook verificirao stranicu SDP BiH – Jedinu stranicu među političkim partijama iz BiH

U izjavi za Agenciju FENA Blagojević je ukazao na važnost da se napravi distinkcija – da se pojasni ljudima da je vođenje političkih kampanja postalo dosta kompleksnije s pojavom IT tehnologija.

Slika

Zoran Blagojević, izvršni direktor Socijaldemokratske partije BiH, danas je na sjednici Savjeta za razvoj SDPBiH u Sarajevu govorio o temi „Uloga IT-tehnologija i socijalnih, društvenih mreža u izbornom procesu“. 

U izjavi za Agenciju FENA Blagojević je ukazao na važnost da se napravi distinkcija – da se pojasni ljudima da je vođenje političkih kampanja postalo dosta kompleksnije s pojavom IT tehnologija. 

U smislu zloupotrebe interneta navodi da veliki broj negativnih političkih kampanja ide putem interneta jer je taj dio u većini izbornih zakona još nešto što nije jasno definirano. 

– Ne postoje limiti, ni tačna objašnjenja o tome šta web portali smiju, a šta ne smiju objavljivati. Ona pravila koja su za pisane i elektronske medije za internet medije nisu identična to jest nisu zakonski pokrivena – ističe Blagojević. 

Govoreći na koji način SDPBiH koristi IT tehnologije u izbornoj kampanji kaže da na osnovu njih SDP komunicira sa svojim članovima, te im naprimjer svake srijede putem e-maila dostavi newsletter, koji govori o aktuelnim aktivnostima partije. 

– Putem socijalnih mreža kreirali smo nekoliko stranica od lidera SDP-a na Facebooku, koji su veoma uspješni. Iako na početku nisu odmah shvatili značaj socijalnih mreža danas ih redovito ažuriraju i direktno komuniciraju s građanima – kazao je Blagojević. 

Izrazio je zadovoljstvo što je među svim državnim institucijama, nevladinim organizacijama i političkim partijama na Facebooku, stranica SDP-a prva i jedina stranica, koju je verificirao Facebook. 

Po tome je SDP, kako kaže, napravio iskorak u korištenju socijalnih mreža. 

– Upravo čekamo odgovor od nadležnih iz Facebooka, koje smo obavijestili o zloupotrebama na ovoj društvenoj mreži, gdje više od 1.000 stranica iz BiH ne poziva na građenje, već na destrukciju. Facebook ima svoju legislativu u kojoj to nije dozvoljeno, ali to je ogroman medij i moramo biti svjesni da je za njih BiH i naših 1.800.000.000 korisnika kap u moru – zaključio je u izjavi za Agenciju FENA Zoran Blagojević, izvršni direktor Socijaldemokratske partije BiH. 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.