Saša Magazinović

Evropski put je prilika za integraciju bh. društva

Predsjednik Glavnog odbora SDP BiH Saša Magazinović primio je u oproštajnu posjetu direktora Friedrich Ebert Fondacije g-dina Michaela Weicherta, te istovremeno u nastupnu posjetu novog direktora Fondacije g-din Mariusa Müller-Henniga.

Magazinović je iskazao zahvalnost g-dinu Weichertu na dosadašnjoj vrlo uspješnoj saradnji SDP BiH i Friedrich-Ebert Fondacije, te je izrazio nadu da će saradnja biti nastavljena, ali i proširena novim aktivnostima u mandatu novog direktora Mariusa Müller-Henniga.

Ovom prilikom Magazinović je upoznao sagovornike sa aktuelnim dešavanjima u Bosni i Hercegovini, sa posebnim akcentom na zastoj na evropskom putu. Tom prilikom je istakao da je, na žalost, proces pristupanja EU netransparentan, te da se od građana i medija kriju mnoge veoma važne informacije od životnog značaja. On je istakao da je u više navrata upozoravao da će takav pristup usporiti evropski put BiH, te da je neophodno u sve aktivnosti vezane za EU perspektivu BiH uključiti i opoziciju, ali i akademsku zajednicu, organizacije civilnog društva i medije. Evropska budućnost BiH je jedna od rijetkih stvari oko koje se slaže velika većina građana i to treba iskoristiti kako bi se integrisalo bh. društvo. Na žalost, aktuelne vlasti nemaju osjećaj za to ili to ne žele, a posljedice takvog pristupa će svi osjetiti.

Ovaj sastanak je bio prilika da se razmijene informacije o pripremama SDP za nastupajuće lokalne izbore u Bosni i Hercegovni. Magazinović je informisao sagovornike o aktivnostima unutar SDP BiH kao i o perspektivama saradnje sa drugim strankama građanske orijentacije.

Tokom ovog razgovora potvrđeno je nedvosmisleno opredjeljenje Fondacije da pruži podršku i pomoć SDP-u kao sestrinskoj stranci njemačkog SPD-a, ali i da podrži pozitivne procese na putu izgradnje Bosne i Hercegovine kao multietničkog društva jednakih i ravnopravnih građana.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.