Mirko Pejanović

Evropski opredijeljen Vučić dobar je za BiH

Pejanović je istaknuo kako očekuje da će politika Srbije prema BiH biti opredijeljena kriterijima EU

Slika

Komentirajući izbornu pobjedu Srpske napredne stranke Mirko Pejanović, profesor na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu i bivši član Predsjedništva Republike BiH, kazao je da je pobjeda bila očekivana.

“Vučić je dobio sad legitimitet da formira i vodi vladu. Ono što mene hrabri i raduje, to je da je Vučić, kao pobjednik, u svojoj prvoj izjavi, u visoke prioritete svoje politike stavio integraciju Srbije u Evropsku uniju, što znači da će doći do napretka u tom pogledu, da će doći do evropeizacije Republike Srbije, rekao je Pejanović za Anadolu Agency.

Pejanović je istaknuo kako očekuje da će politika Srbije prema BiH biti opredijeljena kriterijima EU.

"A kako nam je Srbija susjed i kako je važan susjed i ima određena ovlaštenja po Dejtonskom mirovnom sporazumu, to će za BiH, očekivati je, biti od velikog značaja. BiH je u zastoju koji dugo traje, mora ga pretvoriti u ubrzanje i integracije u EU, jer bez toga nema napretka ni u socijalnom ni u političkom polju", istaknuo je Pejanović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.