Potpredsjednik FBiH Pudarić sa Samitu evropskih regija i gradova EU

Evropski napredak u otvaranju radnih mjesta i privredni oporavak zemalja EU-a

Svetozar Pudarić održaće niz bilateralnih susreta o ekonomskim pitanjima sa predstavnicima regija EU-a.

Slika

U Atini je jutros počeo 6. Samit evropskih regija i gradova koji se u organizaciji Komiteta regija Evropske Unije i regije Atika održava u glavnom gradu Grčke. Šef delegacije BiH u Kongresu regionalnih i lokalnih vlasti Vijeća Evrope Svetozar Pudarić učestvuje u radu Samita. Pudarić će ovom prilikom održati niz bilateralnih susreta sa predstavnicima regija EU.

Samit se održava uoči proljetnog zasjedanja Vijeća Evrope i nekoliko mjeseci prije izbora za Evropski parlament, pratit će ga rasprave na visokoj razini s evropskim političkim liderima upravo o evropskim izborima 2014. i budućnosti EU.

Prvog dana Samita u dvije paralelne radionice međunarodni stručnjaci i lokalni i regionalni političari će se raspravljati o evropskom napretku u smislu otvaranja novih radnih mjesta i privrednom oporavku te o načinu na koji su regije i gradovi uključeni u provedbu strategija EU .

Drugi dan samita uključuje i raspravu o predstojećim evropskim izborima, budućnosti EU-a i ulozi lokalne samouprave u dovođenju Evrope njenim građanima. Na ovoj raspravi, koju će pratiti nacionalna televizija Grčke, učestvuju i grčki premijer Antonis Samaras, predsjednik Evropskog parlamenta Martin Schulz i predsjednika Evropske komisije Joséa Manuel Barrosa .

Na Samitu se očekuje 800 učesnika, uključujući članove Odbora regija i nacionalnih, regionalnih i lokalnih parlamenata i vijeća, predstavnike iz grčkog civilnog društva, predstavnike udruženja i stručnjaka iz institucija EU-a

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.