Dr Lagumdžija – Davidi:

Evropske integracije i aktivnosti na provođenju njemačko-britanske inicijative trebaju biti osnova platforme novoizabranih organa vlasti u BiH

Dr Lagumdžija je ocijenio da evropske integracije i aktivnosti na provođenju njemačko-britanske inicijative trebaju biti osnova platforme novoizabranih organa vlasti u BiH

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Zlatko Lagumdžija razgovarao je 17. novembra 2014. godine u Sarajevu sa otpravnikom poslova Delegacije Evropske unije u BiH Renzom Davidijem.

U fokusu razgovora dr Lagumdžije i otpravnika poslova Davidija bile su evropske integracije Bosne i Hercegovine, posebno inicijativa ministara vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke i Ujedinjenog Kraljevstva Frank-Waltera Steinmeiera i Philipa Hammonda, koja je predstavljena na Šestoj Aspen konferenciji ministara vanjskih poslova Jugoistočne Evrope u Berlinu.

U vezi s navedenim obostrano je izraženo  zadovoljstvo jer je njemačko-britanska inicijativa pozitivno primljena u Bosni i Hercegovini, kako od strane političkih aktera tako i od strane medija i uopće bosanskohercegovačke javnosti.

Dr Lagumdžija je ocijenio da evropske integracije i aktivnosti na provođenju njemačko-britanske inicijative trebaju biti osnova platforme novoizabranih organa vlasti u BiH.

Dr Lagumdžija je istaknuo da inicijativa predstavlja konkretizaciju novog pristupa Evropske unije prema Bosni i Hercegovini i sadrži neophodne reforme kako bi se otkočio proces evropskih integracija naše zemlje. Uz ocjenu da inicijativa predstavlja veliku šansu za Bosnu i Hercegovinu izrazio je zadovoljstvo jer je ista usmjerena na ekonomske reforme, vladavinu prava i uspostavu funkcionalnije države, od čega će građani naše zemlje imati direktnu korist.

Naglasio je da Bosna i Hercegovina pozdravlja novi pristup Evropske unije prema Zapadnom Balkanu koji je baziran na tri strateška pravca djelovanja: ekonomsko upravljanje, vladavinu prava, te reforme i jačanje javne administracije u smislu funkcionalnije države.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.