Catherin Ashton dr. Lagumdžiji:

Evropska unija mobilizira prikladne instrumente s ciljem pružanja podrške Bosni i Hercegovini u fazi obnove

Visoka predstavnica Ashton je istaknula da se Evropska unija odmah uključila u hitne operacije i stala uz Bosnu i Hercegovinu i njene građane, slanjem humanitarne pomoći i opreme, kao i spasilačkih ekipa, helikoptera i finansijske pomoći

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Zlatko Lagumdžija primio je povodom katastrofalnih poplava koje su pogodile našu zemlju pismo potpredsjednice Evropske komisije i visoke predstavnice EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Catherine Ashton.

Visoka predstavnica Ashton se zahvalila dr. Lagumdžiji na pismu vezanom za katastrofalne poplave. Naglasila je da je sa velikim žaljem primila vijest o patnjama građana i štetama izazvanim ovom prirodnom katastrofom i uputila izraze saučešća zbog ljudskih žrtava, kao i podršku svima onima koji su na bilo koji način pogođeni poplavama.

Visoka predstavnica Ashton je istaknula da se Evropska unija odmah uključila u hitne operacije i stala uz Bosnu i Hercegovinu i njene građane, slanjem humanitarne pomoći i opreme, kao i spasilačkih ekipa, helikoptera i finansijske pomoći.

Ocijenila je da Bosna i Hercegovina u sedmicama i mjesecima koji dolaze treba da započne sa rekonstrukcijom pogođenih područja, te naglasila da Evropska unija mobilizira prikladne instrumente s ciljem pružanja podrške Bosni i Hercegovini u fazi obnove.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.