EU

Evropska podrška antikorupcionim zakonima Vlade FBiH

Vanjskopolitički odbor Evropskog parlamenta podržao napore Vlade FBiH, da se usvoji set antikoruptivnih zakona, kao jedan od svijetlih primjera borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala u BiH

Slika

Vanjskopolitički odbor Evropskog parlamenta u sklopu Rezolucije o Bosni i Hercegovini prihvatio je i amandman u kojem se antikoruptivni zakoni koje je u oktobru 2013. godine predložila Vlada Federacije BiH, ocjenjuju kao jedan od rijetkih pozitivnih primjera u prošloj godini.  

– Evropski parlament pozdravlja jednoglasnu odluku Vlade Federacije BiH da u parlamentarnu proceduru uputi set zakona o borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i žali što ovaj paket zakona nije dobio većinu glasova u Parlamentu Federacije BiH te naglašava značaj vođenja borbe protiv korupcije kao apsolutnog prioriteta i poziva na jedan inkluzivan proces konsultacija sa svim zainteresovanim stranama kako bi se ažurirao prijedlog zakona i pozdravlja u tom pogledu tehničku podršku EU Delegacije u BiH -navodi se u amandmanu 15a usvojene Rezolucije o BiH.

Podsjećamo, prijedlog zakona o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala i prijedlog zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine nije dobio podršku Parlamenta Federacije BiH, ali je premijer FBiH Nermin Nikšić najavio kako će ove zakone ponovo uputiti u proceduru usvajanja.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.