Magazinović u Briselu

Evropska ljevica podržava ujedinjenje ljevice u BiH

Član predsjedništva Partije Evropskih Socijalista (PES) i predsjednik Glavnog odbora SDP BiH Saša Magazinović boravio je Briselu gdje je učestvovao u radu sjednice Predsjedništva PES-a.

Bila je to prilika da rukovodstvo PES-a bude informisano o političkim dešavanjima u Bosni i Hercegovini, sa posebnim akcentom na proces saradnje lijevo orijentisanih stranaka, te moguće ujedinjenje, odnosno zajednički nastup ljevice na izborima 2018-te godine. SDP u tom procesu, još jednom je naglašeno, ima otvorenu podršku PES-a, ali i sestrinskih stranaka širom Evrope, te može računati i na konkretnu pomoć.

Predsjedništvo PES-a je posebnu pažnju posvetilo analizi aktivnosti na promociji Evropskog plana za mlade, sveobuhvatnog projekta kojim socijaldemokrate žele značajno povećanje ulaganja za mlade, a posebno za zapošljavanje, obrazovanje, dječija prava i kulturu. Važno je naglasiti da u ovoj velikoj evropskoj kampanji, na poziv rukovodstva PES-a, iako dolazi iz države koja nije članica EU, učestvuje i SDP BiH. Ovom kampanjom u Bosni i Hercegovini se ilustruje jedna od korisnih strana članstva BiH u EU za mlade ljude, ali se istovremeno skreće pažnja političarima na vlasti da dok se oni svađaju, vrijeme prolazi, a time i prilika da BiH postane država u kojoj mladi ljudi imaju priliku za pristojan život. Vođenjem ove kampanje SDP će barem na kratko vrijeme Bosnu i Hercegovinu učiniti dijelom EU.

Boravak u Briselu Magazinović je iskoristio i za prisustvo godišnjoj skupštini Evropskog foruma za solidarnost i demokratiju gdje je pozvan da govori na temu evropskih integracija u zemljama Zapadnog Balkana, ali i da učestvuje u analizi dosadašnjih aktivnosti ove fondacije na području Jugoistočne Evrope, te planovima za naredni period.

Pored toga Magazinović je održao i niz bilateralnih susreta sa predstavnicima lijevo orijentisanih organizacija, fondacija i sestrinskih stranaka. Tom prilikom je potvrđena nesporna podrška SDP-u kao jednom od stubova građanskog društva u BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.