Europarlamentarci su vidjeli ko čini vlast u BiH, Dodik s Lukašenkom podržava Putina

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić nakon sastanka sa šefom evropske diplomatije Josepom Borrellom kazao je da su europarlamentarci vidjeli ko sve čini vlast u BiH.

“Mi smo jedina država u svijetu gdje jedan državnik, skupa s Lukašenkom, podržava Putina. On smatra da je tamo vojni sukob a ne agresija. To se sve reflektuje na odnose u BIH”, rekao je Nikšić misleći na Milorada Dodika.

Lider SDP-a smatra da je ključ sve političke partije da se osiguraju fer i pošteni izbori, da se stvore pretpstavke da bude do birača, a ne do brojača.

“Ako uspijemo doći do rješenja koja su u sladu s evropskim standardima, mi ćemo podržavati. Očekujem podršku da BiH dobije kandidatski status, a onda smo spremni da ko god predloži izborni zakon, iz bilo koje evropske zemlje u BiH, da ga ovdje i primjenimo”, dodao je.

Nikšić je kazao da su stranke, među kojima je i SDP, jutros dobili radnu verziju izmjena Izbornog zakona BiH.

“To je draft za koji iz Evropske komisije tvrde da je navodno usaglašeno. Ogroman je materijal, od jutros to čitamo. Ima i nekih tehničkih izmjena koje su navodno dogovorili u Neumu”, rekao je.

U zgradi Delegacije Evropske unije danas je održan sastanak opozicionara iz oba entiteta u Bosni i Hercegovini sa visokim predstavnikom EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josepom Borrellom, a tema je bila Izborni zakon.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.