EUFOR se premjestio u kasarne u Orašju i Bijeljini

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine, Zukan Helez (SDP), gost je Pressinga na N1, gdje je ekskluzivno otkrio da je sa zapovjednikom EUFOR-a dogovorio da se ove snage relociraju u kasarne u Bijeljini i Orašju. “Oni su već tamo”, saopštio je Helez.

Komentarišući ponovno zapštrenu političku retoriku predsjednika RS Milorada Dodika, koja obiluje i najavama konkretnih poteza ka napuštanju državnih institucija, otcjepljenju entiteta i ujedinjenju Republike Srpske sa Srbijom, Helez u Pressingu poručuje – “mirni razlaz je rat”.

“Biće ovako dok ne kažemo da ne može više ovako. Dok pedalj BiH bude napadnut ili se pokuša iznijeti – biće sukob – nema druge opcije. Nikada prvi nisam rekao da ću nekoga napasti. Ali sam jasan – ni pedlja Bosne i Hercegovine nikome ne dam. Ko god dirne u granice BiH taj će dobiti odgovor. Mirni razlaz je rat”, podcrtao je.

Danas se, kaže, sastao sa jednim od ključnih čelnika NATO-a.

“Ako mi kažu da su zabrinuti da je ovo ozbiljno… Jasno je javnosti da Dodik ovo ne radi sam i da iza njega stoji Vučić koji se pravi mirotvorac kada dođu oni iz međunarodne zajednice. Poručujem mu da se ne miješa. Nema više straha”, naveo je Helez.

Ponavlja – uslovi za secesiju se nikada neće steći. S tim u vezi, dodaje kako nema nikakvih naznaka o varnicama unutar Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

“Tenzija unutar Oružanih snaga Bosne i Hercegovine nema, ali ako se iko odluči da ih napusti – nema više povratka – biće primljeni novi ljudi, gubi se radno mjesto”, naveo je.

Ujedno, ekskluzivno otkriva kako je jučer sa zapovjednikom EUFOR-a dogovorio da se snage EUFOR-a premjeste, odnosno relociraju u kasarnu Orašje i Bijeljinu.

“Jedini sam koji može dati dozvolu da snage EUFOR-a uđu u te kasarne. Oni su već u Bijeljini i Orašju”, izjavio je Helez u Pressingu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.