Gradonačelnik Goražda

Ernest Imamović

Ernest Imamović je rođen 23. januara 1985 godine u Novoj Gorici, Slovenija. Zbog ratnih okolnosti školovanje započinje u Berlinu te završava u Sarajevu gdje upisuje srednju farmaceutsku školu. Svoje školovanje nastavlja kao redovan student na Fakultetu političkih nauka na Odsjeku za politologiju Univerziteta u Sarajevu. Kao student i aktivista uzima učešće u mnogim nevladinim organizacijama.

Po završetku studija upisuje magistarski na temu “Uloga Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u procesu evropskih integracijana Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Aktivno govori njemački i engleski jezik.

Pripravnički staž i prve profesionalne korake započeo u “KJP ZOI 84” u Sarajevu radeći na svim poslovima kao pripravnik.

Ono što treba posebno istaći da je u toku angažmana u “KJP ZOI 84”na centralnoj skupštini Evropskog olimpijskog komiteta u Rimu 2012 godine zajedno sa Gradskom upravom Grada Sarajeva i Istočnog Sarajeva naša zemlja dobila organizaciju zimskog Evropskog olimpijskog festivala za mlade (EYOF) koji se održao 2019. godine u Sarajevu.

Tokom 2014. godine započinje svoj dalji profesionalni angažman u Parlamentarnoj skupštini BiH u Sektoru za međunarodne odnose i protokol u Odjelu za Multilateralu (saradnja sa međunarodnim organizacijama).

Tu je obavljao dužnost sekretara delegacije u Vijeću Evrope u Strasbourgu i Nacionalnog koordinatora Parlamentarne skupštine BiH u Evropskom parlamentu. Organizuje i učestvuje na mnogim međuparlamentarnim konferencijama u zemlji i inostranstvu.

Kao sekretar Vijeća Evrope u Strasbourgu zajedno sa Delegacijom Bosne i Hercegovine 2018. godine na redovnom zasjedanju u aprilu kandidatkinja Bosne i Hercegovine, Dunja Mijatović odnosi pobjedu ispred mnogo jače Republike Francuske što predstavlja jedan od najvećih uspjeha BH diplomacije.

Nakon niza uspjeha na profesionalnom planu odlučuje se za odlazak u Goražde, rodno mjesto oca rahmetli i majke gdje želi nastaviti dalju borbu svog oca i saboraca koju smatra najvećim svjetionikom iuzorom.

Na općim izborima 2018. godine ispred SDP a kandiduje za Skupštinu Bosansko-podrinjskog kantona gdje dobiva povjerenja građana u Bosansko-podrinjskom kantonu.

Na Izbornoj-izvještajnoj konferenciji održanoj 26.09.2019. godine Ernest Imamović dobiva povjerenje članova SDP-a za predsjednika Kantonalnog odbora SDP-a BPK Goražde.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.