Zamjenica ministra

Ermine Salkičević- Dizdarević posjetila Općinu Gradačac i mljekaru Zott SEE

Predstavljen je projekat Industrijske zone Gradačac koja je u fazi proširenja za novih 120.000 m2. Naglašen je potreba za partnere iz oblasti prehrane, čiji je interes podrška proizvodnji i otkupu prehrambenih proizvoda voćarstva i povrtlarstva.

Slika

Zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, gđa. Ermina Salkičević-Dizdarević je posjetila Općinu Gradačac.

U razgovorima vođenim sa općinskim načelnikom g-dinom Edisom Dervišagićem izneseni su planovi, programi, razvojne namjere, kao i problemi sa kojima se susreće izvršna vlast općine Gradačac, a za koje bi bila značajna podrška institucija na nivou Bosne i Hercegovine. Posebno su istaknuti problemi podrške poljoprivrednoj proizvodnji i plasmanu poljoprivrednih proizvoda, sa akcentom na plasman šljive, po čijoj kvaliteti je općina Gradačac prepoznatljiva. Općini je vrlo bitna podrška u pronalaženju kontakata i stvaranju dobrih poslovnih odnosa sa poslovnim subjektima u zemlji i inostranstvu sa posebnim osvrtom na Njemačku i Mađarsku.

Predstavljen je projekat Industrijske zone Gradačac koja je u fazi proširenja za novih 120.000 m2. Naglašen je potreba za partnere iz oblasti prehrane, čiji je interes podrška proizvodnji i otkupu prehrambenih proizvoda voćarstva i povrtlarstva.

Zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, gđa. Ermina Salkičević-Dizdarević je upoznala Načelnika sa institucijama koje egzistiraju i koje mogu, kao i one koje trebaju dati podršku, pravilnom definisanju, prezentaciji i realizaciji njihovih planskih namjera, kao što su VTK, IGA, FIPA, ekonomski odjeli ambasada akreditiranih u BiH, predstavništva privrede stranih zemalja lociranih u Bosni i Hercegovini. Zamjenica je tokom razgovora upoznala Načelnika sa mogućim izvorima kvalitetne finansijske podrške razvoju, sa mogućnostima IPARD strukture (Predpristupni program EU za ruralni razvoj) i problemima u realizaciji u Bosni i Hercegovini, kao i očekivanim IPA i drugim sredstvima iz fondova predviđenih za  podršku razvoju Bosne i Hercegovine.

Nakon sastanka sa Načelnikom Zamjenica je posjetila mljekaru Zott SEE Gradačac. Predstavnici mljekare su istakli probleme vezane za uvozno-izvozne procedure i potrebu stvaranja kvalitetnih bilateralnih odnosa sa zemljama okruženja.

G-đa Ermina Salkičević- Dizdarević je odala priznanje menadžmentu Zott SEE Gradačac na izuzetnoj organizaciji poslovanja i iskazala potpunu spremnost da pruži svu podršku njihovom poslovanju i razvoju u domenu nadležnosti Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.