Tokio

Ermina Salkičević-Dizdarević u radnoj posjeti Japanu

Zamjenica ministra je održala sastanak sa parlamentarnim zamjenikom ministra vanjskih poslova Japana, g. Takao Makino s ciljem identificiranja novih mogućnosti budućeg razvoja ekonomske saradnje, te su inicirani prijedlozi za poboljšanje uslova ekonomske saradnje između ove dvije zemlje

Slika

Na poziv vlade Japana zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, gđa Ermina Salkičević-Dizdarević boravi u radnoj posjeti Japanu.

Zamjenica ministra je održala sastanak sa parlamentarnim zamjenikom ministra vanjskih poslova Japana, g. Takao Makino s ciljem identificiranja novih mogućnosti budućeg razvoja ekonomske saradnje, te su inicirani prijedlozi za poboljšanje uslova ekonomske saradnje između ove dvije zemlje. S posebnom pažnjom su razmatrane mogućnosti za unaprjeđenje saradnje u oblastima koje su od obostranog interesa, kao i mogućnosti za podsticanje međusobnih ulaganja. 

Zamjenica ministra je održala sastanak sa generalnim direktorom za Bliski istok i Europu „JAPAN International Cooperation Agency“ – JICA  (Japanska agencija za međunarodnu saradnju), g. Koenuma Akihiko. JICA već niz godina implementira projekte u Bosni i Hercegovini u različitim oblastima iz nadležnosti Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine  kao što su: energetika, turizam, okoliš, poduzetništvo i poljoprivreda.  Posebna pažnja se posvetila proširenju saradnje u oblasti okoliša i ulozi koju JICA može imati.

Obzirom da se u Tokiju od 04-07.03.2014. godine odžava  39. Sajam hrane i pića FOODEX 2014, te da je „Japan External Trade Organization“ – JETRO (Japanska organizacija za vanjsku trgovinu) jedan od ključnih suorganizatora  sajma koji su u 2013. godini dali veliku podršku BH proizvođacima koji su se po prvi puta predstavili u Japanu, Zamjenica ministra se susrela i sa predsjednikom JETRO g. Miyamoto Satoshi. Na ovom sastanku se razgovaralo o različitim projektima koje se trenutno implementiraju u Bosni i Hercegovini uz pomoć  vlade Japana, ali i o iskustvima u saradnji između dvije zemlje koja se, evidentno, može podići na veći nivo.

Predsjednik JETRO je posebno naglasio da daje punu podršku svakoj vrsti aktivnosti koja može značiti privredni razvoj obje zemlje te promociju potencijala koji su evidentni.

Zamjenica se posebno zahvalila na dosadašnjoj podršci koju je Vlada Japana, kroz razlicite projekte, ukazivala Bosni i Hercegovini, te izrazila zadovoljstvo što se odnosi između naših zemalja unapređuju na način da  Bosna i Hercegovina od primaoca pomoći se preobražava u zemlju koja prihvata projekte i daje svoj doprinos u realizaciji istih.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.