Sarajevo

Ermina Salkičević Dizdarević sa predstavnicima Opšte poljprivredne zadruge „Tarevci“

U okviru svojih aktivnosti podrške poslovnim subjektima iz Bosne i Hercegovine , uz posebno zadovoljstvo kada je podrška usmjerena malim sistemima koji pružaju pomoć ruralnim sredinama i potenciraju proizvodnju autohtone zdrave hrane, Ermina Salkičević Dizdarević imala je i radni sastanak sa predsjednikom UO Opšte poljoprivredne zadruge „Tarevci“ g-dinom Smailom Ibrahimpašićem i njegovim saradnicima.

Slika

Radni sastanak zamjenice ministra Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine g-đa Ermine Salkičević Dizdarević sa predstavnicima  Opšte poljprivredne zadruge „Tarevci“

U okviru svojih aktivnosti podrške poslovnim subjektima iz Bosne i Hercegovine , uz posebno zadovoljstvo kada je podrška usmjerena malim sistemima koji pružaju pomoć ruralnim sredinama i potenciraju proizvodnju autohtone zdrave hrane,  Ermina Salkičević Dizdarević imala je i radni sastanak sa predsjednikom UO Opšte poljoprivredne zadruge „Tarevci“ g-dinom Smailom Ibrahimpašićem i njegovim saradnicima.

Opšta poljoprivredna zadruga  „Tarevci“ je uspjela da objedini proizvođače zdrave hrane sa područja opština Modriča i Vukosavlje od kojih je najveći broj iz povratničke populacije, da ih edukuje i usmjeri u proizvodnju prirodne zdrave hrane, posebno sušeno voće i visoko kvalitetne proizvode od mlijeka i sira.

Putem ove organizacije  je u značajnoj mjeri  afirmisan razvoj regije i poljoprivredne proizvodnje u regiji, a sa posebnim ponosom ističu tradicionalni sajam ruralne privrede „Tarevci“. Ovo je jedan od posebno pozitivnih primjera stvaranja kvalitetnog puta održivom povratku i opstanku u ovom dijelu BiH.

Zamjenica ministra je posebno ukazala na mogućnosti  koje treba koristiti kroz sredstva podrške institucija BiH, kao i drugih zemalja i institucija prijatelja BiH.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.