Sarajevo

Ermina Salkičević-Dizdarević primila u radnu posjetu ekonomskog savjetnika pri Ambasadi Republike Turske Sedata Yildiza

Tema razgovora je bilo predstavljanje gospodina Sedata Yildiza, novoimenovanog Savjetnika za ekonomske odnose pri Ambasadi Republike Turske u Bosni i Hercegovini.

Slika

Zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine g-đa Ermina Salkičević-Dizdarević je u srijedu, 04.06.2014. godine primila u radnu posjetu  gospodina Sedata Yildiza, ekonomskog savjetnika pri Ambasadi Republike Turske u Bosni i Hercegovini

Tema razgovora je bilo predstavljanje gospodina Sedata Yildiza, novoimenovanog Savjetnika za ekonomske odnose pri Ambasadi Republike Turske u Bosni i Hercegovini.

Razgovaralo se i  o dostignutom nivou privredno-ekonomske saradnje, kao i o mogućnosti za unapređenje iste.

Zamjenica ministra je istakla da je institucijama Bosne i Hercegovine dobrodošla pomoć za saradnju sa institucijama i poslovnim subjektima iz Republike Turske i da je najbolji put za uspješno ostvarenja zacrtanih ciljeva kvalitetna podrška državnih institucija i maksimalno moguća direktna povezanost poslovnih subjekata.

Na sastanku je naglašena potreba za nastavak aktivnosti vezanih za održavanje trilateralnog sastanka Republike Turske, Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i neophodnost potpisivanja  memoranduma o razumijevanju u oblasti energije, zatvaranje otvorenih pitanja kooperacije, otklanjanje administrativnih prepreka i jačanje diplomatsko konzularne mreže BiH u Republici Turskoj, kao i neophodnost djelovanja  kroz Zajedničku komisiju za ekonomsku saradnju

Zamjenica je iskoristila i ovu prigodu da se zahvali Republici Turskoj i turskom narodu na nesebičnoj podršci koju su dali građanima Bosne i Hercegovine tokom katastrofalnih poplava u našoj zemlji

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.