Saradnja za NATURA2000

Ermina Salkičević-Dizdarević povodom uspješno završenog projekta

Zamjenica ministra se zahvalila svima koji su svojim djelovanjem dali podršku ovom, za Bosnu i Hercegovinu, izuzetno značajnom projektu, sa posebnom zahvalom Vladi Švedske koja je putem SIDA-e finasirala ovaj projekat, kao i Delegaciji EU koja je vodila finansijski menadžment i nadzor nad projektom.

Slika

U okviru svečanog obilježavanja uspješnog završetka projekta „Saradnja za NATURA2000 – Podrška za provođenje Direktive o pticama i Direktive o staništima u Bosni i Hercegovini“, prisutnim se u ime Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, kao glavnog koordinatora projekta, obratila i zamjenica ministra g-đa Ermina Salkičević-Dizdarević.

Zamjenica ministra se zahvalila svima koji su svojim djelovanjem dali podršku ovom, za Bosnu i Hercegovinu, izuzetno značajnom projektu, sa posebnom zahvalom Vladi Švedske koja je putem SIDA-e finasirala ovaj projekat, kao i Delegaciji EU koja je vodila finansijski menadžment i nadzor nad projektom.

Konstatovala je uspješno ostvarenje cjelokupnog cilja projekta – doprinos održivom ekonomskom razvoju kroz približavanje nacionalnih standarda standardima EU, putem jačanja administrativnih struktura i poboljšanja aproksimacije sa zahtjevima ACQUIS-a u oblasti okoliša.

Naglasila je da je u potpunosti ostvaren i specifični cilj projekta u aproksimaciji propisa sa Direktivom o pticama i Direktivom o staništima.

Značajan je veliki broj implementiranih konkretnih aktivnosti, uspostavljen je informacioni sistem, pripremljeni nacrti propisa, urađene smjernica za pripremu NATURA2000 planova za upravljanje zaštićenim područjima.

G-đa Ermina Salkičević-Dizdarević kao poseban značaj ističe činjenicu da je sa ovim projektom, kroz implementaciju direktiva o pticama i staništima, Bosna i Hercegovina slijedila ispunjavanje svojih obaveza za ovu oblast kako je to definisano zahtjevima Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU.  Također, posebno je istakla ulogu Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine koje je pod stručnim nadzorom G-đe Nermine Skejović-Hurić koordiniralo cijeli proces sa korisnicima i uspješno kompletiralo još jedan napor za realizaciju ekološki prihvatljive i ekonomski održive budućnosti Bosne i Hercegovine, kao obaveze svih prema sadašnjim i budućim generacijama.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.