Sarajevo

Ermina Salkičević-Dizdarević na svečanoj ceremoniji

Kao rezultat EnvIS-a, pripremljena su 53 krucijalna dokumenta, koja se odnose na ispunjenje obaveza Bosne i Hercegovine u oblasti okoliša definisanih u Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, a koja sadrže preko 4.000 stranica

Slika

 Ermina Salkičević-Dizdarević,  zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine,  danas je u Delegaciji EU u Bosni i Hercegovini, prisustvovala svečanoj ceremoniji povodom završetka Projekta jačanja institucija Bosne i Hercegovine u oblasti zaštite okoliša i pripreme za predpristupne fondove Evropske unije (EnvIS).

Tokom tri godine,  koliko je trajao projekat, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine je bilo glavni koordinator ovog  najvećeg  projekta u Bosni i Hercegovini iz oblasti okoliša, uspješno organizirajući  koordinirajući sve sastanke sa institucjama naše zemlje, na svim nivoima.

Kao rezultat EnvIS-a, pripremljena su 53 krucijalna dokumenta, koja se odnose na ispunjenje obaveza Bosne i Hercegovine u oblasti okoliša definisanih u Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, a koja sadrže preko 4.000 stranica.

Zamjenica ministra Salkičević-Dizdarević je izrazila nadu da će institucije na svim nivoima, nadležne za usvajanje ovih dokumenata,  prepoznati njihovu vrijednost i izuzetnu važnost,  kao  i da će pronaći način da iste u najkraćem mogućem vremenu usvoje i omoguće Bosni i Hercegovini sticanje prava za pristup sredstvima IPA II u ovoj oblasti.

Na kraju, Zamjenica ministra je uputila čestitke i zahvalu svima koji su svojim djelovanjem doprinijeli uspjehu EnvIS projekta i izuzetnom kvalitetu pripremljenih dokumenata kao i opredijeljeosti za evropski put naše zemlje.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.