Enid Tahirović pristupio Socijaldemokratskoj partiji Bosne i Hercegovine

Proslavljeni bh. rukometaš Enid Tahirović danas je, potpisivanjem pristupnice, zvanično postao član Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

Ovaj proslavljeni sportista i nekadašnji rukometni reprezentativac BiH time je potvrdio svoju odanost ideji socijaldemokratije.

Potpisivanju pristupnice prisustvovali su predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, predsjednik Glavnog odbora SDP BiH Saša Magazinović i Samir Suljević, nosilac liste SDP BiH za Općinsko vijeće Novo Sarajevo.

„Cijenim to što je SDP BiH u vrijeme mandata Vlade FBiH koju je vodio Nermin Nikšić uvijek ulagala u bh. reprezentativni i klupski sport. Upravo za vrijeme ove Vlade, rukometne, fudbalske i košarkaške reprezentacije BiH su postigle neke od najznačajnijih sportskih uspjeha na međunarodnoj sceni. Upravo je moje pristupanje SDP BiH želja da, kroz svoj rad, pomognem dalji razvoj bh. sporta, a tu ne mislim samo na rukomet, nego i na sve druge sportove“, rekao je Tahirović.

Predsjednik Nermin Nikšić se zahvalio Enidu Tahiroviću na tome što je postao član Socijaldemokratske partije BiH.

„SDP BiH je dobio veliko pojačanje, jer je Enid Tahirović dugogodišnji uspješni sportista i aktivista. Njegov dolazak je potvrda da je SDP otvorena partija za sve one koji žele pomoći dalji razvoj države Bosne i Hercegovine i sporta uopšte“, dodao je Nikšić.