Doboj

Enes Suljkanović sa ambasadorom Austrije

Takođe je razgovarano i o sadašnjem funkcionisanju BiH i promjenama koje bi bilo potrebno uraditi da bi država Bosna i Hercegovina još bolje funkcionisala

Slika

Na inicijativu Evropskog pokreta u BiH, grad Doboj, danas 23.9.2014.godine posjetio je ambasador Austrije Nj. E. Martin Pammer gdje se sastao sa potpredsjednikom Republike Srpske Enesom Suljkanovićem, predsjednikom skupštine grada Doboja Esminom Mahmutovićem i potpredsjednikom skupštine grada Doboja Nikolom Gavrićem. Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj situaciji u gradu nakon katastrofalnih poplava. Ambasador je izrazio svoje žaljenje zbog katastrofe koja je zadesila grad Doboj, ali i zadovoljstvo brzinom sanacija objekata i vraćanjem u život ovog grada. Predstavnici grada Doboja i potpredsjednik su izrazili zahvalnost narodu Austrije, posebno oružanim snagama Austrije koji djeluju u BiH pod vodstvom EUFOR-a, a koji su pomogli ugroženim građanima u BiH.

Takođe je razgovarano i o sadašnjem funkcionisanju BiH i promjenama koje bi bilo potrebno uraditi da bi država Bosna i Hercegovina još bolje funkcionisala. Potpredsjednik Suljkanović je iznio svoj stav da međunarodna zajednica treba mnogo više pažnje da poklanja lokalnim zajednicama, pogotovo onim u kojima je suživot na veoma visokom nivou, jer te zajednice su najbolji primjer funkcionisanja države.

Potpredsjednik Suljkanović je zamolio ambasadora da pomogne u sanaciji Sokolskog doma u Doboju, koji je uništen u nedavnim poplavama, a radi se o jednom od najstarijih objekata u gradu koji je izgradila Austro-Ugarska.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.