Potpredsjednik RS

Enes Suljkanović posjetio Narodnu biblioteku u Doboju

Direktor Slavica Gostimirović naglasila je da je hitno potrebno građevinski sanirati objekat, te da je Biblioteka ostala bez vrijedne i neophodne literature koja je namijenjena najmalđim uzrastima, školske lektire a oko 50.000 primjeraka novinskih izdanja i publikacija, koji datiraju još od davne 1945 godine, su u potpunosti uništeni čime je napravljena nemjerljiva šteta.

Slika

Potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović posjetio je  Narodnu biblioteku u Doboju, gdje se sastao sa direktorom ove ustanove Slavicom Gostimirović.

Na sastanku je razgovarano o  šteti koja je nastala tokom majskih poplava. Direktor Slavica Gostimirović  naglasila je da je hitno potrebno građevinski sanirati objekat, te da je Biblioteka ostala bez vrijedne i neophodne literature koja je namijenjena najmalđim uzrastima, školske lektire a oko 50.000 primjeraka novinskih izdanja i publikacija, koji datiraju još od davne 1945 godine,  su u potpunosti uništeni čime je napravljena nemjerljiva šteta.

Potpredsjednik Suljkanović je rekao da će pomoći i  učiniti sve što je u njegovoj moći da se obezbijede finansijska sredstva kako bi se sanirala nastala šteta na ovom važnom objektu u gradu Doboju,  te da se pomoć može očekivati već tokom ovog mjeseca kako bi se u narednom periodu omogućio nesmetan rad ove ustanove.

Direktor Slavica Gostimirović je izrazila zadovoljstvo ovom posjetom  i kazala da je potpredsjednik RS  Suljkanović prvi od zvaničnika koji je posjetio Narodnu biblioteku Doboj i ponudio konkretnu pomoć.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.