KO SDP SBK

Enes Memić mora van iz Binasa Bugojno!

Jedno od preduzeća koje je decenijama gradilo i hranilo ne samo Bugojno nego i Bosnu i Hercegovinu je Binas d.d. iz Bugojna. Gigant namjenske industrije s perspektivnom proizvodnjom i provjerenim partnerima širom svijeta trebalo je biti garant razvoja Bugojna i perspektive ostanka mladih na ovim prostorima.

Tako je i bilo dok ovo preduzeće nije poklopila šapa SDA i koje je postalo siguran dom za veliki broj nesposobnih rođaka i prijatelja SDA funkcionera Vrbaske doline koji su svakog dana sve dublje i dublje gurali Binas d.d. u provaliju iz koje nema povratka.

Danas je, potpuno opravdano, održan štrajk upozorenja nezadovoljnih radnika kojima se mjesecima ne isplaćuju plate i topli obroci. Direktor, Enes Memić, provjereni SDA kadar, se, po svom običaju, krije od radnika i vjerovatno očekuje da će Melika, Fadil ili Bakir izvaditi pare iz šteka i poslati zarađene plate radnicima, a on će se opet moći slikati s njima kad budu usputno prolazili kroz Bugojno.

I onda otići negdje na pečenje. A radnici se do tada mogu slikati s neplaćenim računima i ratama kredita.

Budućnost Bugojna i Bosne i Hercegovine je u radnicima koji stvaraju nove vrijednosti. Da nema njih ne bi bilo plata ni za prosvjetu, zdravstvo, policiju, administraciju i zato svi nivoi vlasti – od načelnika Ajkunića, ministra Hrnjića, premijera Lende i drugih moraju napokon prestati prebacivati odgovornost na druge nivoe vlasti i početi raditi posao za koji su itekako dobro plaćeni – brinuti za o pravima građana koji im svojim radom zarađuju plate.

Zastupnici SDP BiH na svim nivoima s područja Srednjobosanskog kantona čvrsto podržavaju opravdane zahtjeve radnika i smatramo da se hitno moraju isplatiti najmanje dvije zaostale plate. Neophodno je i po hitnom postupku smijeniti direktora Memića, uprave i nadzornog odbora i zakonski ga sankcionisati za stanje u koje je doveo Binas d.d. Bugojno.

Vrijeme da je se radnicima pravda vrati – sada!

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu