Žepče

Elvis Botić: Sramotno je da djeca i roditelji čekaju jesen, kišu i izbore, kako bi dobili obećani dječiji park

Na veliku žalost građana Žepča, prije svega roditelja i djece, zbog neodgovornosti pojedinaca, bahatosti i nezainteresovanosti predstavnika lokalne SDA i HDZ-a, svjedočimo konstantnoj blokadi izgradnje dječijeg parka u Žepču, koja traje skoro dvije godine.
Inicijativa za izgradnju dječijeg parka „Lamela“ Žepče je odobrena u okviru amandmanskih rješenja Kluba SDP-a na sjednici OV Žepče u mjesecu februaru 2017. i od tada pa do danas , izuzev pretvaranja predložene lokacije u okupljalište pasa lutalica, sječe drveća – uništavanja prirode, ništa nije urađeno.

Odgovorno tvrdimo da su u 2017. godini sredstva predviđena za izgradnju dječijeg parka „Lamela“ Žepče preusmjerena za izgradnju parka u Novom Naselju ( 26.000 KM ) , iako izgradnja parka u Novom Naselju uopšte nije bila planirana u 2017. godini.

Sam izgled i funkcionalnost parka, kojeg smo mi predlagali kao idejno rješenje je u suštinskoj suprotnosti sa onime što se može vidjeti danas, to je trebalo biti mjesto spokoja, mira, zabave, prirode i sigurnosti, a ne mjesto uništene prirode, na kojem će roditelji zbog blizine ceste i nepostojanja ograde biti u konstantnom grču.

Prosto je nevjerovatno da za implementaciju jednog ovakvog zaključka SDA-u i HDZ-u treba skoro dvije godine, a još gore i bolnije od svega toga je činjenica da je lokalna vlast postojeći park u potpunosti devastirala, a sa izgradnjom obećanog parka odugovlači, čeka oktobar i izbore, čeka jesen i kišu, što nam govori da građani grada Žepča ni ove godine neće uživati u čarima dječijeg parka „Lamela“ Žepče.