Žepče

Elvis Botić: Sramotno je da djeca i roditelji čekaju jesen, kišu i izbore, kako bi dobili obećani dječiji park

Na veliku žalost građana Žepča, prije svega roditelja i djece, zbog neodgovornosti pojedinaca, bahatosti i nezainteresovanosti predstavnika lokalne SDA i HDZ-a, svjedočimo konstantnoj blokadi izgradnje dječijeg parka u Žepču, koja traje skoro dvije godine.
Inicijativa za izgradnju dječijeg parka „Lamela“ Žepče je odobrena u okviru amandmanskih rješenja Kluba SDP-a na sjednici OV Žepče u mjesecu februaru 2017. i od tada pa do danas , izuzev pretvaranja predložene lokacije u okupljalište pasa lutalica, sječe drveća – uništavanja prirode, ništa nije urađeno.

Odgovorno tvrdimo da su u 2017. godini sredstva predviđena za izgradnju dječijeg parka „Lamela“ Žepče preusmjerena za izgradnju parka u Novom Naselju ( 26.000 KM ) , iako izgradnja parka u Novom Naselju uopšte nije bila planirana u 2017. godini.

Sam izgled i funkcionalnost parka, kojeg smo mi predlagali kao idejno rješenje je u suštinskoj suprotnosti sa onime što se može vidjeti danas, to je trebalo biti mjesto spokoja, mira, zabave, prirode i sigurnosti, a ne mjesto uništene prirode, na kojem će roditelji zbog blizine ceste i nepostojanja ograde biti u konstantnom grču.

Prosto je nevjerovatno da za implementaciju jednog ovakvog zaključka SDA-u i HDZ-u treba skoro dvije godine, a još gore i bolnije od svega toga je činjenica da je lokalna vlast postojeći park u potpunosti devastirala, a sa izgradnjom obećanog parka odugovlači, čeka oktobar i izbore, čeka jesen i kišu, što nam govori da građani grada Žepča ni ove godine neće uživati u čarima dječijeg parka „Lamela“ Žepče.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.