Ekonomsko-socijalno vijeće KS-a: Povećati broj zaposlenih i smanjiti sivu ekonomiju

Ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Malik Garibija kazao je da će Ekonomsko-socijalno vijeće KS-a biti uključeno u procese pronalaska rješenja za povećanje broja radnih mjesta i smanjenje sive ekonomije.

Plan nove Vlade KS-a je, kazao je Garibija prije konstituirajuće sjednice Ekonomsko-socijalnog vijeća KS-a, da će se sjednice održavati minimalno jednom mjesečno te je izrazio nadu da će i sindikati i poslodavci biti dobri partneri u rješavanju svih problema.

Pojasnio je da je rad Vijeća do sada uglavnom bio baziran na analizu zakona iz ekonomsko-socijalnog okvira, ali da im je želja da započnu i drugačije procese.

Predsjednik Udruženja poslodavaca KS-a Safudin Čengić istakao je da su tražili od Vlade da poslodavci učestvuju u kreiranju zakonskih rješenja, jer smatra da se na taj način mogu uskladiti svi interesi i izraditi najpovoljnija zakonska rješenja.

Predsjednik Kantonalnog odbora Saveza samostalnih sindikata KS-a Franjo Rener istakao je da su donijeli odluku da podržavaju novi saziv Vlade KS-a u svim aktivnostima, što ide u prilog i njima i građanima.

Naveo je da će zahtijevati od Vlade KS-a da se uključe u donošenje svih zakona, ali da se na nivou kantona donose zakon o Ekonomsko-socijalnom vijeću KS-a.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.