Domazet

Ekonomski program SDPBiH i prioriteti iz Sporazuma za rast i zaposlenost u BiH su u potpunoj harmoniji

Svi ti prioriteti zahtijevaju duboke ekonomske i socijalne reforme u okviru kojih su posebno značajne one koje otvaraju brži put ka euroantlantskim integracijama BiH.

Slika

Ekonomski program SDPBiH za ovogodišnje izbore je u punoj harmoniji sa šest prioriteta utvrđenih u Sporazumu za rast i zapošljavanje koji je sačinjen uz angažman delegacije Europske unije u BiH i sudjelovanje predstavnika civilnog društva u BiH, izjavio je Anto Domazet, član Glavnog odbora SDPBiH i predsjednik Savjeta za ekonomski razvoj SDPBiH, nakon susreta s  Oleom Hammerom, ekonomskim savjetnikom u Uredu specijalnog predstavnika EU u BiH. 

SDPBiH daje punu podršku prioritetima iz Sporazuma koji se odnose  na smanjenje poreznih opterećenja na rad, otklanjanje prepreka zapošljavanju, poboljšanju poslovne klime, unapređenju restrukturiranja poduzeća i jačanja privatnog sektora, borba protiv korupcije i unapređenje socijalne zaštite. 

To su uistinu životna pitanja za sve građane BiH i odranije su prepoznata od  SDPBiH i kao takva su bila u fokusu vlada u kojima je participirao SDPBiH. Ti su prioriteti sadržani u Ekonomskom programu SDPBiH za ovogodišnje izbore u širem kontekstu promocije domaće prozvodnje, reindustrijalizacije, poticanja investicija i izvozne orijentacije bosanskohercegovačke ekonomije, te reformi u javnom sektoru i borbi protiv organiziranog kriminala te korupcije. 

-Svi ti prioriteti zahtijevaju duboke ekonomske i socijalne reforme u okviru kojih su posebno značajne one koje otvaraju brži put ka euroantlantskim integracijama BiH. S tim reformama Bosna i Hercegovina će biti u stanju da koristi mehanizme ekonomske konvergencije u sadržajnijoj suradnji s Europskom unijom i time stvarati dodatne poticaje za ekonomski rast, zaposlenost i viši standard građana u našoj zemlji- zaključio je Domazet. 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.