Jasno i glasno zaštititi radnička prava

Ekonomski program nove Vlade od radnika pravi robove

Posljednja sjednica Predsjedništva Foruma sindikalnih aktivista i aktivistica SDP BiH (FSA SDP BiH) održana 18.4.2015.u potpunosti je bila posvećena pripremama za održavanje izvještajno-izborne Konvencije FSA SDP BIH koja je planirana za 30.5. 2015. u Sarajevu, kao i pripremama za obilježavanje Prvog maja-praznika rada u kontekstu novih mjera ekonomske politike koju predlaže nova Vlada FBIH.

FSA SDP BIH će napraviti letak za Prvi maj u kojem će se osvrnuti na prijedloge najavljenog urušavanja radničkih prava i stvaranja uvjeta za dalje siromašenje i obespravljivanje onih koji su na svojim plećima iznijeli cijeli teret tranzicije kroz koju prolazi naše društvo.

Isto tako, Predsjedništvo FSA SDP BIH traži od Predsjedništva i Glavnog odbora SDP BIH da u prioritet svojih političkih aktivnosti stavi pitanja položaja radništva i radikalizira svoju političku borbu za očuvanje stečenih radničkih prava. Potrebno je što prije detaljno analizirati mjere koje predlaže nova Vlada u svom Ekonomskom programu i oštro se suprotstaviti onim mjerama koje od radnika prave robove i stavljaju ih u još nepovoljniji položaj nego što to danas jesu.

Naši predstavnici u parlamentima i svuda gdje SDP djeluje moraju jasno i glasno zaštititi dostignuti nivo radničkih prava,ali i tražiti slobodu sindikalnog organiziranja svuda tamo gdje je to dosad bilo radnicima onemogućeno.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.