Fuad Abaspahić

Ekološka policija predstavljat će važan korak u borbi za čist okoliš

Fuad Abaspahić u ime kluba vijećnika SDP Vogošća uputit će inicijativu prema Vladi Kantona kojom pozdravlja odluku o procesu formiranja ekološke policije.

Formiranje ekološke policije predstavlja veoma važan korak u borbi za čist okoliš kojim će se povećati svijest građana i pravnih lica o odgovornosti prema našoj okolini koja ima veliku važnost ne samo za grad Sarajevo već za svaku lokalnu zajednicu pojedinačno.

Ugrožena životna okolina i zagađenje vazduha predstavlja jednu od goručih problema našeg grada i općina. Zanemarivanje okoliša u korist ekonomskog rasta čovjeka je takvim neodgovornim ponašanjem u veoma  kratkom vremenskom periodu  izmijenio okoliš, a sredinu u kojoj živimo dovelo u zabrinjavajuće stanje kojem se treba hitno reagovati.

Klub vijećnika SDP-a uputit će inicijativu kojom pozdravlja do sada učinjene korake Vlade i poziva na što brže osnivanje komunalne policije kako bi se uključila u rješavanje pitanja zagađenja i uništavanja okoline.

SDP će tražiti zaštitu postojećih komunalnih redara u procesu donošenja novog Zakona i stavljanje naglaska na zaštitu radničkih prava postojećih 48 redara.

Također će tražiti da se posebna pažnja stavi na pravna lica i privrednike koji neodgovornim djelovanjem zagađuju okolinu.

SDP će dostaviti i još jednu inicijativu kojom traži da lokalna zajednica mapira postojeće divlje deponije i te podatke dostavi inspekciji i komunalnim preduzećima u cilju bolje organizacije narednog proljetnog čišćenja.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.