Reagovanje Irfana Čengića

Efendija distanciraj se od politike

Irfan Čengić, nosilac liste SDP-a BiH na oktobarskim lokalnim izborima i novoizabrani vijećnik Općine Stari Grad, prokomentarisao je istup imama Careve džamije u Sarajevu Sadrudina Išerića, a vezano za odnose SDA i Fahrudina Radončića, predsjednika SBB-a, inače koalicione partnere na svim nivoima vlasti.

Podsjećamo, Išerić je na svom facebook profilu uputio poruku čelnicima SDA-a nakon iskaza koji je na Sudu u Prištini dao Radončić, na suđenju narko bosu Naseru Keljemendiju.

“Efendija distancirajte se od politike, jer rizikujete da se vjernici distanciraju od vas! Ako želite da se bavite politikom skinite ahmedije. Svaki petak slušam hutbe, ali često s knedlom u grlu radi političke propagande na njima (čast izuzecima). Dobro znate da ćete odgovarati što ste određenim ljudima vašom podrškom omogućili pljačku naroda, kriminal i korupciju, prodaju države čak i vakufske imovine… I to, nažalost, sve u ime Bošnjaka, sve u ime Islama. Vaš posao je da se brinete za sve muslimane, a ne da nas koji nismo u tim strankama stavljate na stub srama. Dok sam živ religija će biti dio mog života, ali i borba za sekularnu BiH, zemlju svih nas”, poručio je Čengić imamu Išeriću.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.