GO SDP BiH ZDK i FOS SDP BiH ZDK

Edukativno-radni sastanak

U srijedu, 02.03.2016.godine u Zenici je u zajedničkoj organizaciji Foruma seniora KO SDP BiH ZDK i GO SDP BiH ZDK organizovan edukativno-radni sastanak kome su prisustvovali članovi Predsjedništva ova dva foruma.

U prvom edukativnom dijelu predstavljen je inovirani Program SDP BiH , Statut  SDP BiH, te  Nacrt zakona o PiO FBiH. Navedene dokumente prezentirali su  potpredsjednik KO SDP BiH ZDK Munib Husejnagić, potpredsjednica GO SDP BiH Marina Mujkanović, te član predsjedništva FOS SDP BiH Hamzalija Bešlagić.

U radnom dijelu sastanka razmatran je i usvojen Program rada KO FOS SDP BIH ZDK za 2016. godinu, sa posebnim akcentom na učešće FOS SDP BiH ZDK u pripremi i provođenju  lokalnih izbora 2016.godine.

Zaključeno je da će se FOS, kao i do sada aktivno i programski uključiti u aktivnosti koje budu organizovale organizacija i organi u toku predizborne i izborne kampanje. Istovremeno FOS SDP BiH ZDK će nastaviti  kontinuiranu aktivnost na organizacionom jačanju organizacija FOS unutar KO SDP BIH ZDK.

FOS SDP BiH ZDK će se  založiti da se u izradi lokalnih politika poseban segment posveti  pitanjima socijalne politike iz domena nadležnosti lokalne zajednice, te preporučiti  članovima foruma da se stave na raspolaganje organima OO i KO u svim fazama  priprema i provođenja izbornog procesa.  Utvrđeni su i rokovi  za provođenje određenih aktivnosti, te donesen zaključak da se sjednice Predsjedništva KO FOS SDP BIH ZDK povremeno održavaju i u drugim općnama ZDK.

Na ovoj sjednici  izvršeno je kooptiranje  Jovićić Vesne iz Maglaja u Predsjedništvo KO FOS SDP BiH ZDK.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.