Edita Sulejmanović u posjeti SOS Dječijem selu

U povodu Međunarodnog dana porodice koji se obilježava 15. maja svake godine u cijelom svijetu, kandidatkinja SDP-a BiH za načelnicu Općine Novi Grad Sarajevo, Edita Sulejmanović, zajedno sa stranačkom delegacijom posjetila je SOS Dječija sela BiH u Sarajevu. Ona je u razgovoru sa direktorom SOS Dječijeg sela Sarajevo Damirom Mahmićem, detaljno upoznata sa radom, izazovima, ali i trenutnim problemima sa kojima se suočava ova međunarodna organizacija koja sa svojih 540 sela djeluje u 134 zemlje svijeta.

“Hvala našim dragim prijateljima što su nas posjetili na Međunarodni dan porodice i družili se u porodici SOS mame Melihe. SOS Dječija sela BiH već 22 godine pružaju porodični oblik brige djeci bez roditeljskog staranja, a trenutno u dva bosanskohercegovačka SOS Dječija sela topli porodični dom su pronašli 278 dječaka i djevojčica”, kazao je Mahmić.

Sulejmanović je kazala da je Međunarodni dan porodice prilika da se, glasnije nego inače, istakne značaj porodice u drustvu.

“I ovdje uloga SOS Dječijih sela BiH još više dobija na značaju jer je riječ o humanijoj i ljepšoj strani svijeta u kojem živimo. A taj svijet je većinom dehumaniziran, taj svijet je zaboravio na moralne i ljudske vrijednosti kojima smo nekada učeni. Da pomažemo drugima, da se brinemo za druge, pogotovo za djecu bez roditeljskog staranja”, kazala je Sulejmanović poručivši da Općina Novi Grad, u skladu sa budžetskim mogućnostima, mora mnogo više podupirati ovu organizaciju i njen rad.

Upriličeno je i druženje sa SOS porodicom kako bi se delegacija što bolje upoznala sa svakodnevnim životom u SOS Dječijim selima BiH.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.