Kandidatkinja za načelnicu općine Novi grad

Edita Sulejmanović na obilježavanju 73. godišnjice Bitke na Sutjesci

Kandidatkinja za načelnicu Općine Novi Grad Sarajevo Edita Sulejmanović, na poziv Udruženja boraca i antifašista ove općine, prisustvovala je obilježavanju 73. godišnjice legendarne Bitke na Sutjesci na Tjentištu.

Delegacija OO SDP Novi Grad Sarajevo, kao i brojna antifašistička udruženja iz svih krajeva bivše Jugoslavije, položili su cvijeće i odali počast partizanskim borcima koji su dali svoje živote za slobodu i jednakost svih naroda i narodnosti bivše Jugoslavije.

Prva proleterska divizija je 10. juna 1943. godine u srednjem toku rijeke Sutjeske nadljudskim naporima izvršila proboj iz njemačkog obruča što je bio presudan čin za krajnji ishod tridesetodnevne bitke u kojoj su Hitlerovoj vojnoj mašineriji naneseni značajni gubici.

sutjeska

„Obilježavanje ovog i sličnih datuma iz perioda naše slavne antifašističke borbe imaju posebnu težinu i značaj za današnje generacije i čitavo društvo budući da, povampirene fašističke snage prikrivene u raznim oblicima, svim silama pokušavaju relativizirati povijest i time izjednačiti zločinca i žrtvu. U tom smislu, za početak je neophodno usvojiti državni zakon o zabrani svih fašističkih i drugih organizacija koje su utemeljene na ideologiji rasne, vjerske ili političke mržnje i netrpeljivosti”, naglasila je Sulejmanović dodavši  da su pojedine stranke, mahom iz Republike Srpske, već nekoliko puta u državnom parlamentu blokirale usvajanje ovakvog zakona što dovoljno govori o njihovim iskrenim namjerama”, istakla je Edita Sulejmanović, kandidatkinja za načelnicu općine Novi grad.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.