Odluka Općinske organizacije

Edita Sulejmanović kandidatkinja za načelnicu Općine Novi Grad Sarajevo

Na sjednici Predsjedništva i Kadrovske komisije Općinske organizacije SDP BiH Novi Grad Sarajevo koja je održana dana 20.04.2016. godine, jednoglasnom odlukom svih prisutnih, za SDP-ovog kandidata za poziciju Načelnika/ce općine Novi Grad Sarajevo, između više kandidata predložena je Edita Sulejmanović, aktuelna Potpredsjednica OO SDP BiH Novi Grad Sarajevo.

Edita Sulejmanović je dugogodišnji član Socijaldemokratske partije BiH. Svoj doprinos radu i funkcioniranju Općinske organizacije SDP pružala je kroz aktivan angažman u Općinskom odboru i interesnim oblicima djelovanja OO SDP BiH Novi Grad Sarajevo.

Po zanimanju je magistar zračnog prometa, zaposlena u struci, udata i majka jednog djeteta.