Edin Gekić

Predsjednik OO SDP BiH Gornji Vakuf-Uskoplje, izabrani vijećnik na Lokalnim izborima 2020. u općini Gornji Vakuf-Uskoplje.

Rođen 31.08.1987 godine u Travniku. Živi i radi u Gornjem Vakufu-Uskoplju, gdje je završio Osnovno i Srednju Ekonomsku školu. Fakultet sporta i tjelesnog odgoja završio u Sarajevu gdje je stekao zvanje profesora.

Trenutno zaposlen u privatnom sektoru. Vlasnik ugostiteljskog objekta i optičke radnje. Veliki je ljubitelj sporta, aktivno se bavio rukometom duži niz godina. Promovisao Gornji Vakuf – Uskoplje kao grad sporta.

Aktino učestvovao u razvoju kulturnog i sportskog života u općini. Učestvovao u brojnim humanitarnim i ekološkim akcijama. Obnaša funkciju Predsjednika Općinskog Odbora SDP BiH Gornji Vakuf Uskoplje drugi mandat.

Dva puta bio kandidat za načelnika općine Gornji Vakuf-Uskoplje za Lokalne izbore 2012. i 2016. godine, te dva puta na listi za Skupštinu kantona SBK/KSB 2014. i 2018.godine gdje je ostvario zapažene rezultate.

Član KO SDP SBK/KSB u mandatu 2012-2014, te 2015 do 2018.godine gdje u tom mandatu obnaša funkciju člana Predsjedništva KO SDP SBK/KSB.

Za Lokalne izbore 2020. godine kao noslilac liste izabran u Općinsko vijeće Gornji Vakuf-Uskoplje.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu