Edin Gekić pokrenuo inicijativu za proširenje esencijalne liste lijekova u SBK/KSB

Na četvrtoj redovnoj sjednici Skupštine Srednjobosanskog kantona, zastupnik SDP BiH, Edin Gekić, podnio je inicijativu za uvrštavanje na esencijalnu listu lijekova „Diazepam klizmu“ za epileptičare.

Naime, radi se o lijeku koji najčešće koriste djeca koja imaju bolest epilepsiju i koristi se za ublažavanje epileptičnih napada koji nije na esencijalnoj listi lijekova, tako da sve troškove snose roditelji. Neka djeca koriste jednu klizmu dnevno, što roditelje obavezuje mjesečnim troškovima od 550,00 do 750,00 KM. U RS sve troškove snosi Fond zdravstvenog osiguranja RS, a u FBiH roditelji i dalje sami finansiraju nabavku istog.

Obzirom da je sada ovaj lijek uveden u poseban program koji omogućava kantonima da ga mogu nezavisno od drugih kantona staviti na svoju esencijalnu listu, smatram da bi bilo socijalno osjetljivo i neophodno da ovaj lijek i naš Kanton stavi na esencijalnu listu i time pokaže istinsku brigu za svoju djecu i budućnost ovog Kantona – istakao je Edin Gekić prilikom pokretanja ove inicijative.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.