Edin Delić: Kad spinuju naši batinaši

Predsjednik kantonalne SDA Mirsad Kukić je bio u prostoriji da bi uvjerio učesnike da se on neće miješati u izbore i zapošljavanja na Univerzitetu. Koliko treba biti naivan ili bezobziran očekujući da neko u ovo povjeruje?

Na jučerašnjoj PRESS konferenciji očekivali smo izvinjenje premijera Bege Gutića građanima te objašnjenje njegovog mjesta i uloge u nedjeljnom batinanju na Univerzitetu u Tuzli.

Nije nam Bego dao izvinjenje niti smislen odgovor kako to da je visoki vrh SDA cijelih 7 sati u nedjelju, umjesto odmora sa svojom porodicom, odlučio provesti u univerzitetskoj kancelariji njegovog rođenog brata uključujući “glavnog” stratega Mirsada Kukića, predsjednika Upravnog odbora Kazafera Bečića i predsjednika skupštinske Komisije za obrazovanje, inače istaknutog člana SDA.

Ranije su izjavili kako je predsjednik kantonalne SDA Mirsad Kukić bio u prostoriji da bi uvjerio učesnike da se on neće miješati u izbore i zapošljavanja na Univerzitetu.

Koliko treba biti naivan ili bezobziran očekujući da neko u ovo povjeruje?

Posebno kad o tome govori poznati i priznati borac za zakon, moral i pravdu.

Konačno, zašto je tu bio i nova perjanica banovićke SDA, vršilac dužnosti dekana Mašinskog fakulteta, dr. Denijal Sprečić?

Nije nam premijer niti pomenuo da li su on ili Kukić naredili da Sprečić bjesomučno napadne prorektora Bahriju Šarića, ili je to ovaj uradio sam na svoju ruku?

Kaže stari i iskusni policajac da organi i Tužilaštvo trebaju provesti istragu i da ćemo onda saznati kako i zašto je “nečastivi“ boravio i nasilje provodio.

Ne želi Bego govoriti o tome šta se zbilo u nedjelju u kancelariji njegovog brata, ali je spreman otvarati druge teme.

Neće da zna ili neće da nam kaže Bego odgovore na pitanja koja vise u zraku, ali želi da stvori utisak kao da zna nešto što je mnogo važnije od batinanja prorektora na Univerzitetu.

Pa će nam Bego onda “poturiti“ priču o nekim “junošama“, negatorima genocida i slično.

Umjesto odgovora na aktuelna pitanja, po oprobanom receptu, pokušavaju zabaviti narod temama kojim se budi nacionalna mržnja i netrpeljivost.

Slijedi tužba protiv premijera Gutića za neistine koje je izrekao na PRESS konferenciji, ali ne treba dozvoliti da nas ovaj “spin-početnik“ odvrati i navede da govorimo o drugim temama.