Edin Delić: Kad spinuju naši batinaši

Predsjednik kantonalne SDA Mirsad Kukić je bio u prostoriji da bi uvjerio učesnike da se on neće miješati u izbore i zapošljavanja na Univerzitetu. Koliko treba biti naivan ili bezobziran očekujući da neko u ovo povjeruje?

Na jučerašnjoj PRESS konferenciji očekivali smo izvinjenje premijera Bege Gutića građanima te objašnjenje njegovog mjesta i uloge u nedjeljnom batinanju na Univerzitetu u Tuzli.

Nije nam Bego dao izvinjenje niti smislen odgovor kako to da je visoki vrh SDA cijelih 7 sati u nedjelju, umjesto odmora sa svojom porodicom, odlučio provesti u univerzitetskoj kancelariji njegovog rođenog brata uključujući “glavnog” stratega Mirsada Kukića, predsjednika Upravnog odbora Kazafera Bečića i predsjednika skupštinske Komisije za obrazovanje, inače istaknutog člana SDA.

Ranije su izjavili kako je predsjednik kantonalne SDA Mirsad Kukić bio u prostoriji da bi uvjerio učesnike da se on neće miješati u izbore i zapošljavanja na Univerzitetu.

Koliko treba biti naivan ili bezobziran očekujući da neko u ovo povjeruje?

Posebno kad o tome govori poznati i priznati borac za zakon, moral i pravdu.

Konačno, zašto je tu bio i nova perjanica banovićke SDA, vršilac dužnosti dekana Mašinskog fakulteta, dr. Denijal Sprečić?

Nije nam premijer niti pomenuo da li su on ili Kukić naredili da Sprečić bjesomučno napadne prorektora Bahriju Šarića, ili je to ovaj uradio sam na svoju ruku?

Kaže stari i iskusni policajac da organi i Tužilaštvo trebaju provesti istragu i da ćemo onda saznati kako i zašto je “nečastivi“ boravio i nasilje provodio.

Ne želi Bego govoriti o tome šta se zbilo u nedjelju u kancelariji njegovog brata, ali je spreman otvarati druge teme.

Neće da zna ili neće da nam kaže Bego odgovore na pitanja koja vise u zraku, ali želi da stvori utisak kao da zna nešto što je mnogo važnije od batinanja prorektora na Univerzitetu.

Pa će nam Bego onda “poturiti“ priču o nekim “junošama“, negatorima genocida i slično.

Umjesto odgovora na aktuelna pitanja, po oprobanom receptu, pokušavaju zabaviti narod temama kojim se budi nacionalna mržnja i netrpeljivost.

Slijedi tužba protiv premijera Gutića za neistine koje je izrekao na PRESS konferenciji, ali ne treba dozvoliti da nas ovaj “spin-početnik“ odvrati i navede da govorimo o drugim temama.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.