KO SDP BIH HNK

E- Vlada HNK sramnim saopštenjima prikriva vlastiti nerad

Marketinška Vlada HNK na čelu sa Premijerom od početka svog mandata samo traži priliku da se licemjerno okiti rezultatima tuđeg rada jer apsolutno ništa osim raspodjele novca koji im je ostavljen od prošle Vlade ne radi.
Sramotno izgledaju Vladina saopštenja u kojima se daje podrška aktivnostima kada je u pitanju organizovani kriminal, dok su se sa istim tim policajcima prije nekoliko mjeseci Premijer i članovi Vlade obračunavali ne želeći da im ispune njihove zakonske zahtjeve.
A kolika je uistinu (ne)učinkovitost MUP-a najbolje svjedoči “raskrinkavanja” zločinačke organizacije koja je i ove godine tradicionalno oskrnavila Partizansko spomen groblje u Mostaru. Da u Vladi imaju i malo obraza nakon ovog i niza drugih nerazriješenih kriminalnih radnji, zatražili bi od ministra MUP-a da barem pokuša opravdati svoju poslovnu i stručnu impotentnost.
Ovim putem pozivamo Vladu da nam umjesto što svako drugi dan reklamira projekat e-vlade koji je svugdje u svijetu tehničke prirode, dostavi konkretan podatak šta su ispunili od predizbornih obećanja koje su prije dvije godine prosipali širom Kantona.
Bojimo se da će ova Vlada ostati upamćena kao elektronska Vlada, ali bez ijednog ozbiljnog dokumenta kada je u pitanju život građana našeg Kantona.
Na kraju, jasno je svakome kako aktivnost Skupštine u istoriji ovog Kantona nije nikada bila manja jer se Vlada umjesto konkretnog rada pogubila u hvaljenju vlastitim saopštenjima.
Pravo pitanje za građane HNK glasi: “Da li se možete sjetiti ijednog poteza ove vlade ili imena ijednog ministra”? Odgovor na to pitanje je mjerilo učinkovitosti te iste vlade.