Dževad Hadžić novi predsjednik KO SDP Tuzlanskog kantona

Na izvještajno-izbornoj konferenciji, koja je u nedjelju održana u Tuzli, za novog predsjednika Kantonalne organizacije SDP-a Tuzla izabran je Dževad Hadžić iz Kalesije. Izabran je i novi saziv Kantonalnog i Nadzornog odbora, a u narednom periodu slijede izbori članova općinskih i odbora osnovnih organizacija.

Novoizabrani predsjednik Hadžić je kao jedan od prioriteta na kojima će raditi tokom svog mandata istakao vraćanje povjerenja članova, simpatizera i građana TK-a.˝U predstojećem periodu nam predstoji da povratimo povjerenje članova, simpatizera i građana u SDP Tuzlanskog kantona. Moramo puno više raditi na unutarstranačkom jedinstvu. Moramo osigurati da se debata o ključnim pitanjima vodi unutar organa SDP-a, a što manje na Facebook-u. Moramo napraviti određene projmjene kada je u pitanju kadrovska politika i osiguratio što je moguće bolju vezu sa osnovnim organizacijama, da i oni svoji prijedlozima i sugestijama mogu uticati na odluke koje trebaju da se donesu u SDP-u˝, kazao je za TIP Hadžić, koga je za poziciju predsjednika predložila Općinska organizacija SDP-a Kalesija.

Na naše pitanje kakva je trenutna situacija unutar KO SDP-a Tuzla, nakon nekoliko proteklih burnih mjeseci i istupa pojedinih članova, Hadžić je odgovorio: ˝Period od prije nekih tri mjesec i danas nije ni približno isti. Danas imamo stabilne gradske i općinske organizacije. Bilo je odliva članstva u nekim organizacijama. Negdje se radilo o pojedinačnim slučajevima, negdje su istupili predstavnici rukovodstva tih organizacija, ali to nije ni izbliza onaj broj kako su najvljivali i predstavili u javnosti ljudi koji su od SDP-a pokušali da naprave ‘zelenu ljevicu’. Mislim da danas imamo stabilne gradske i općinske organizacije, da smo stabilizirali stanje kada je u pitanju Kantonalna organizacija SDP-a Tuzla. Zbog nestabilne političke situacije u cijelom Tuzlanskom kantonu postoje nevjerovatni pritisci na određen broj vijećnika i poslanika, što samo po sebi znači da ćemo u narednom periodu imati politički gledano jedan od najnestabiljnijih mandata zadnjih godina. Ali mislim da rukovodstvo SDP-a u TK ima dovoljno političkog iskustva da se nosi sa tim problemima˝.

Prema riječima Hadžićevog protivkandidata na unutarstranačkim izborima, doktora matematičkih nauka i profesora na Univerzitetu u Tuzli Elvisa Barakovića, kojeg je predložila Gradska organizacija SDP-a Gračanica, buduća politika Kantonalne organizacije SDP-a Tuzla mora biti usmjerena na jačanje jedne iskrene socijaldemokratske ideje. ˝Kadrovska politika mora biti na višem nivou. Politička autonomija kako prema centrali, uz poštivanje svih akata, tako mora biti usmjerena i prema osnovnim organizacijama. Ključno je da se vratimo u bazu, moramo saslušati želje i ideje običnog čovjeka, socijaldemokrate i iskrenog ljevičara˝, istakao je Baraković za TIP.

Podsjećamo, novoizabrani predsjednik KO SDP-a Tuzla Dževad Hadžić rođen je 1970. u Kalesiji. Po struci je inženjer mašinstva. U Skupštinu Tuzlanskog kantona prvi put je izabran 2010. godine. Trenutno je na poziciji šefa kluba poslanika SDP-a u Skupštini TK i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH.

tip.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.