Centralna izborna komisija BiH

Dževad Bećirević ostaje načelnik Općine Centar

Kandidat odbija mandat u predstavničkom organu potpisivanjem izjave o odbijanju mandata.

Slika

Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je na sjednici u Sarajevu prihvatila zahtjev za odbijanje mandata kandidata, pa je tako prihvaćen zahtjev za odbijanje mandata koji je kao kandidat Socijaldemokratske partije BiH u Skupštini Kantona Sarajevo dobio Dževad Bećirević i dodijelila ga sljedećem kandidatu SDP BiH sa liste Hamedu Aljoviću.
 
CIK je danas usvojio i Uputstvo za primjenu člana 1.8 i člana 1.3 Izbornog zakona BiH, kojim se pojašnjava primjena navedene zakonske norme po pitanju nespojivosti funkcija od dana objavljivanja potvrđenih izbornih rezultata do konstituiranja novog izvršnog organa vlasti i postupak odbijanja mandata izabranog kandidata
 
Prema Uputstvu, nespojivošću funkcija za izabrane nosioce mandata ne smatra se obavljanje neophodnih funkcija u izvršnim organima vlasti prethodnog mandata, od dana objave rezultata u "Službenom glasniku BiH" do konstituiranja novog izvršnog organa vlasti.

Uputstvo precizira da izabrani kandidat odbija mandat u predstavničkom organu potpisivanjem izjave o odbijanju mandata koju potpisuje lično u sjedištu CIK-a BiH ili u sjedištu organa u koji je izabran, na obrascu PPU-1.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.