Vojin Mijatović

Džaba galama i šuplji patriotski narativ, razgovor nema alternativu

Povodom sastanka koalicionih lidera na državnom nivou, oglasio se i potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović, koji kaže da smo prije samo nekoliko godina imali na stolu “aprilski paket”, pa je neko rekao ne, samo 100% BiH.

“Od tada, nažalost, sve je manje BiH. Lideri Trojke imaju moju punu podršku u svim razgovorima, pa i sa onima koji predstavljaju destabilizirajući faktor u BiH.

Uz svu galamu koja dolazi iz redova opozicije u FBiH, koji po 15 puta dnevno samo ponavljaju izdaja, ne postoji opcija da iko iz Trojke pristane na bilo koje rješenje koje će ići na štetu Bosne i Hercegovine.

Cenzus od 5 posto za opšte izbore je poželjan jer će uozbiljiti političku scenu i sa njim će nestati mnoge tašna mašna stranke u oba entiteta koje su mnogo glasnije nego što imaju glasova. U konačnici taj cenzus će obavezati sve stranke u RS koje vode BiH politiku da nastupaju zajedno što je jedino ispravno rješenje”, ocjenjuje Mijatović,

On kaže da cenzus od 4 posto za lokalne izbore nije dobro rješenje, pogotovo za BiH političke stranke u Republici Srpskoj, i u tu avanturu u ovom trenutku ne treba ići, barem ne u naredna dva izborna ciklusa.

“Paket integriteta je apsolutni prioritet jer će spriječiti izborni inženjering i krađu i tu nema dileme. Dodik mora shvatiti da nema ništa od secesije, a pojedinci u Sarajevu moraju shvatiti da nije BiH samo od Marijin dvora do Baščaršije.

Uhvatimo se u koštac sa poslom i nastavimo razgovore, “velike” patriotske priče dvije decenije unazad su otjerale milion ljudi iz BiH.

Spreman sam i da me zovete izdajnikom, samo da zaustavimo odlazak ljudi, obezbijedimo bolji život i normalan narativ, a Bosna i Hercegovina je zemlja svih nas pa koliko god se to nekome svidjelo ili ne”, kaže Mijatović.

Raport

 

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.