Dvije škole pod jednim krovom

Pojašnjenje pitanja

Na području FBiH postoji preko 30 škola koje su podijeljene po etničkom principu, i funkcionišu kao “dvije škole pod jednim krovom”. Danas je ova pojava oličenje etničke segregacije u našem društvu. Najveći broj takvih obrazovnih ustanova je na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, Srednjobosanskog i Zeničko-dobojskog kantona. Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine je donio presudu da se sve škole, koje rade po sistemu dvije škole pod jednim krovom, moraju ujediniti.

 

Stav SDP BiH

Tri jezika i dva pisma su bogatstvo Bosne i Hercegovine, a ne teret i razlog za tenzije. Želja nam je da gradimo odnose u BiH zasnovane na međusobnom uvažavanju, da iskorijenimo sve podjele kao što su dvije škole pod jednim krovom, te da svako dijete u svakom kraju Bosne i Hercegovine može učiti i bosanski i srpski i hrvatski jezik, kao i oba naša pisma. Etnička segregacija se mora ukinuti, a slučajevi dvije škole pod jednim krovom moraju otići na smetljište historije.

 

Datum zadnje izmjene: 19.09.2017.

Socijaldemokratski stav!

A B D E F H I K M N O P R S T
  • Posts not found
U V Z

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.