Reagiranje dr. Lagumdžije:

Dvije moje plaće za pomoć zbog poplava sam uplatio ja, a ne neko drugi

Do danas nikome nikome nisam govorio, niti sam imao namjeru govoriti o tome koliko sam sredstava izvdojio za ove svrhe, ali zbog pogrešno prenesenih i protumačenih informacija, a u interesu istine ipak moram reagirati

Slika

Kako su pojedini mediji pogrešno prenijeli informacije vezane za uplate na žiro račune Ministarstva finansija i trezora Bosne i Hercegovine i Vlade Federacije BiH, moga šesnaestogodišnjeg sina i mene, molim da se objavi slijedeće pojašnjenje:

Do danas nikome nikome nisam govorio, niti sam imao namjeru govoriti o tome koliko sam sredstava izvdojio za ove svrhe, ali zbog pogrešno prenesenih i protumačenih informacija, a u interesu istine ipak moram reagirati.

Dakle, 22. maja 2014. godine, a nakon što su Ministarstvo finansija i trezora BiH i Vlada Federacije BiH objavili brojeve namjenskih žiro računa za žrtve poplava u BiH i FBiH, uplatio sam 4.396,67 KM (iznos mojih primanja kao ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine za mart 2014. godine) na namjenski račun Vlade Federacije BiH.

Istoga dana na namjenski račun Ministarstva finansija i trezora BiH uplatio sam 4.355,21 KM (što je iznos moje plaće za april 2014. godine).

Tom prilikom sam uplatio po 100 KM na namjenske račune Vlade FBiH i Ministarstva finansija i trezora BiH, koje mi je dao moj šesnaestogodišnji sin. Radi se o sredstvima koja je izdvojio od ušteđevine namijenjene njegovom školovanju.

U prilogu vam dostavljamo dopis iz banke u kojem se izvinjavaju zbog učinjenih propusta sa  faksimilima uplatnica iz kojih se jasno vidi ko je, kada, koliko i na koje žiro račune uplatio.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.