Sarajevo

Dvadeset ratnih vojnih invalida dobit će tehnički odgovarajuće automobile

To je regulirano sporazumom potpisanim danas u sjedištvu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu između Zukana Heleza, ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata i Senada Olovčića, generalnog direktora ASA Auta, firme isporučioca.

SlikaStopostotni ratni vojni invalidi, njih 20, dobit će putničke automobile "seat leon" s detaljima prilagođenim njihovim potrebama.

To je regulirano sporazumom potpisanim danas u sjedištvu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu između Zukana Heleza, ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata i Senada Olovčića, generalnog direktora ASA Auta, firme isporučioca.

Na novinarsko pitanje kada će korisnici dobiti automobile, Olovčić je kazao da bi to trebalo da bude brzo i dodao da će do kraja godine biti završena sva procedura koja se odnosi na isporučioca.

Iznos od 493.600 KM za ove namjene osiguravaju Federalna vlada i resorno minisarstvo.

Uime korisnika, zahvalnost Ministarstvu i ministru Helezu izrazio je zamjenik predsjednika Saveza paraplegičara Mujo Aganović.

– Savez je imao dobru saradnju s ministrom koji je održao riječ i uvažio svu širinu naših zahtjeva da ortopedsko pomagalo, putnički automobil, zadovolji kriterije s aspekta naših potreba – rekao je Aganović.

Ministar Helez je naveo da su ovi automobili dio ranijeg sporazuma, vrijednog 1,5 miliona KM, s firmom pobjednicom na tenderu koja je ubrzo potom otišla u stečaj.

Olovčić, generalni direktor ASA Auta, firme koja je potom bila najpovoljniji ponuđač, izjavio je da su auta izuzetno kvalitetna i prolagođena budućim korisnicima.

Ministar je također izjavio da današnji sporazum znači prvu trećinu i dodao da istovremeno svjedoči o ispunjavanju obaveza koje je Vlada preuzela prema ovoj boračkoj kategoriji.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.