Dvadeset i šest godina od Obnoviteljske skupštine OO SDP BiH Tešanj

Ove godine, 29. aprila navršava se  26. godišnjica od održavanja Obnoviteljske skupštine općinske organizacije SDP BiH Tešanj.

Nažalost, zbog epidemioloških mjera, ni ove godine nismo u mogućnosti ovaj za nas značajni datum obilježiti na željeni način.

U situaciji neposredne ratne prijetnje, SDP BiH, kao opoziciona partija, odlučuje „zalediti“ partijski rad, kao politička stranka, te poziva sve građane u jedinstveni Patriotski front za odbranu Domovine.

SDP BiH, na čelu sa dr. Nijazom Durakovićem, nije pristajao na politiku nacionalnih, vladajućih stranaka, i donosi Odluku o obnovi političkog organizovanja i djelovanja SDP BiH.

I naša općinska organizacija, je među prvim lokalnim sredinama, otpočela pripreme za obnoviteljsku skupštinu već u decembru 1994. godine.

Stvaranjem uslova, 29. aprila 1995. godine, u prisustvu 61.delegata,  održana je Skupština na kojoj su usvojeni osnivački dokumenti i izabrano rukovodstvo naše lokalne organizacije u ratnim uslovima.

Od tada, učešćem u Prelaznom Općinskom vijeću Tešanj, pa do danas, SDP BiH postaje značajan faktor u radu OV Tešanj, kao opoziciona stranka, doprinoseći, u skladu sa Programom Vijeća, organizaciji života i rada naše lokalne zajednice.

Kroz ovih 26. godina, u svom radu, imali smo i uspona i padova, ali OO SDP BiH Tešanj je izrasla  u jednu od najorganizovanijih i najjačih  općinskih organizacija  SDP-a u BiH, što potvrđuje i činjenica da se zadnji nekoliko izbornih ciklusa nalazimo među pet najjačih organizacija po ostvarenom izbornom rezultatu.

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo svim našim članovima i aktivistima koji su u proteklih 26 godina dali svoj doprinos i pomogli u očavanju i jačanju ideje socijademokratije na ovim prostorima.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.