Zekerijah Osmić

Dužnosnici Ministarstva odbrane BiH razgovarali sa predstavnicima Ambasade SAD

Cilj ove partnerske saradnje je pružanje pomoći i ekspertne podrške Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH u održavanju i unaprijeđenju avijacijskih kapaciteta.

Slika

Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić, zamjenica ministra za politiku i planove Marina Pendeš i zamjenik ministra za upravljanje resursima Živko Marjanac razgovarali su 24. 03. 2014. godine u Ministarstvu odbrane BiH sa predstavnicima Ambasade SAD i Ureda odbrambenog atašea Ambasade SAD u BiH o održavanju i unaprijeđenju avijacijskih kapaciteta Oružanih snaga BiH.

Ministar odbrane Zekerijah Osmić je zahvalio Vladi SAD, Ministarstvu odbrane SAD i Ambasadi SAD na podršci koju pružaju Ministarstvu i Oružanim snagama BiH, a posebno državi Merilend, sa kojom je ostvarena i civilno-vojna saradnja. Također, ministar Osmić je zahvalio na podršci koja se daje Ministarstvu odbrane BiH u dostizanju NATO standarda i približavanju integraciji u NATO.

Odbrambeni ataše SAD pukovnik Scott Miller ovom prilikom predstavio je najvišim dužnosnicima Ministarstva odbrane BiH g-dina Davida Reeda, kojeg je Ministarstvo odbrane SAD imenovalo na poziciju savjetnika za avijaciju pri Uredu odbrambenog atašea Ambasade SAD u BiH.

Cilj ove partnerske saradnje je pružanje pomoći i ekspertne podrške Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH u održavanju i unaprijeđenju avijacijskih kapaciteta, kako bi se ovi kapaciteti održali na postojećem i većem stepenu operativnosti.

Planirano je da g-din David Reed, od juna ove godine, bude savjetnik po pitanjima analize i sagledavanja stanja avijacijskih kapaciteta u Oružanim snagama BiH, a nakon toga će ponuditi program za način rješavanja modernizacije, upotrebe resursa i budžetiranja u segmentu zračnih snaga BiH.

U odvojenoj posjeti gospodina Reeda i delegaciju Ambasade SAD u BiH primili su i pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović i pomoćnik ministra za nabavku i logistiku Borislav Jezeraškić.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.